Scurtmetrajul "Cautare", de Ionut Piturescu, premiat la Festivalul de la Cannes


Scurtmetrajul "Cautare/Quest", de Ionut Piturescu a primit premiul SFR (La Société des réalisateurs de films) pentru scurtmetraj la Festivalului de Film la Cannes, anunta Anca Romanescu, publicistul filmului.

Potrivit Mediafax, premiul SFR a fost acordat ex-aequo scurtmetrajelor "Cautare/ Quest", de Ionut Piturescu si "Mary Last Seen", de Sean Durkin.

Filmul romanesc spune povestea a doi tineri care "locuiesc" intr-o caruta, trasa de un cal, care le este si cel mai bun prieten. Cei doi calatoresc fara nici o tinta si sunt priceputi la meserii care nu mai sunt cautate.

Pana acum, Ionut Piturescu, in varsta de 31 de ani, a mai realizat pana acum filmele "Prinde timpul" (2008) si "Balkan's Digest" (Albania, 2008), care au aparut in festivaluri si manifestari din Serbia, Albania, Estonia, Slovenia, Austria si Macedonia.

Sectiunea Quinzaine des Realisateurs din cadrul Festivalului de Film de la Cannes are ca scop promovarea diversitatii culturale din cinematografie. Regizorii care sunt la primul film si care sunt prezenti in sectiunea Quinzaine des Realisateurs sunt eligibili pentru castigarea premiului Camera d'Or.

Comentarii Facebook