Sculpturi in coji de oua FOTO SENAZTIONALE

 

Un barbat din Noua Zeelanda are un talent cu care, spune el, s-a nascut.


Gary LeMaster este un sculptor mai special. El sculpteaza coji de oua de gaina, gasca, strut, emu si curcani, dandu-le acestora o alta fata.

Ouale folosite sunt doar cele infertile si cele care au fost incubate dar nu au reusit sa iasa. El incepe procesul de sculptare prin curatarea si golirea oualelor. Dupa uscarea interiorului, cu un creion de plumb schiteaza detaliile operei de arta direct pe coaja dupa care cu o varietate de instrumente de taiat de diamant si carbura incepe sa taie in coaja.

 



Instrumentul lui de lucru este o freza dentara alimentata de un compresor care genereaza 400.000 rpm. Odata ce oul este scultat isi foloseste degetele pentru finisajele finale. Oul este introdus de doua ori intr-o solutie de albire pentru a indeparta toate memvranele din interior. La final artistul isi semneaza creatia si pune ouale sculptate intr-o cutiuta de sticla pentru o pastrare indelungata.

 

 

Fiecare ou vandut vine cu semnatura artistului si data la care a fost facut cat si cu un certificat de autenticitate.

Gary LeMaster este un artist nascut in Noua Zeelanda unde a descoperit arta in multitudinea de forme pe care le are. In prezent este unul dintre cei mai cunoscuti sculptori in coaja de oua.

 

Comentarii Facebook