Schimbare importantă la Instagram. A fost introdusă după scandalul Facebook



Platforma Instagram a introdus o nouă schimbare importantă, chiar în toiul scandalului Facebook (n.red. companie care deține și Instagram).

Astfel, rețeaua de socializarele va permite în curând utilizatorilor să descarce o copie a conţinutului pe care l-au încărcat pe platforma de partajare a fotografiilor, a anunţat un purtător de cuvânt al Instagram, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Anunţul vine pe fondul preocupărilor globale legate de confidenţialitatea informaţiilor utilizatorilor de reţele sociale şi de cantitatea de date pe care le păstrează companiile.

Momentan, Facebook le permite utilizatorilor să-şi descarce fotografiile, mesajele, reclamele accesate şi un jurnal al întregii activităţi pe reţeaua de socializare începând din 2010. Instagram nu are o astfel de opţiune.

"Construim un nou instrument de portabilitate a datelor, care le permite utilizatorilor să-şi descarce datele, inclusiv fotografii, videoclipuri şi mesaje", conform purtătorului de cuvânt al Instagram.

Noua opţiune ar putea fi lansată înainte de 25 mai şi va ajuta compania Instagram să respecte legile europene privind confidenţialitatea, care necesită portabilitatea datelor.

Comentarii Facebook