Scandal pe Facebook. O fetiță de 12 ani și-a transmis live sinuciderea

 

Compania Facebook este acuzată de modul în care gestionează politicile sale de ștergere a unor clipuri sau imagini cu conținut nepotrivit.

 

Pe rețelele de socializare mai circulă încă, după aproape un an, imaginile cu o fetiță de 12 ani care și-a transmis live moartea, iar milioane de oameni au privit-o fără să poată interveni.

 

Numeroasele sesizări ale utilizatorilor rețelei sociale pentru ca filmarea să fie ștearsă au rămas fără niciun răspus, iar Facebook nu a luat nicio acțiune, relatează The Independent, citat de Digi 24. Săptămâna trecută, directorul pentru politica Facebook din Marea Britanie a declarat că rețeaua de socializare nu va șterge clipurile cu sinucideri. ”Cât timp o persoană este încă în viață și poate fi ajutată și putem să ajutăm poliția să ajungă la ea mai repede...ar fi o mișcare insensibilă să ștergem acel clip”, a declarat Simon Milner.

 

Katelyn Nicole Davis a declarat, la începutul live-ului transmis cu ajutorul telefonului mobil, că a fost abuzată sexual de un membru al familiei sale, apoi s-a sinucis, în decembrie 2016. La un an după moartea copilei, clipul de 42 de minute a devenit viral pe un stream care transmite clipuri de pe Facebook.

 

În ciuda numeroaselor report-uri din partea celor care priveau îngroziți imaginile, a durat câteva zile pentru ca Facebook și ulterior Youtube să dea jos filmarea.

 

Nu este prima dată când platformele de socializare au fost criticate din cauza politicilor de ștergere a unor imagini sau filmări șocante. În aprilie 2016, o adolescentă s-a folosit de Periscope, aplicația pentru live-uri a Twitter, pentru a transmite violul prietenei sale. Iar Facebook a anunțat că va angaja mai mulți oameni care să evalueze conținutul live-urilor și să șteargă în timp real filmările cu caracter nepotrivit. Cu toate acestea, măsurile cu par să fi avut vreun efect până acum.

 

Facebook a anunțat că este în colaborare cu mai multe organizații pentru prevenirea suicidului în rândul tinerilor și că face eforturi pentru a nu propaga instigări spre un astfel de act.

Comentarii Facebook