Sapte militari au fost raniti intr-un antrenament cu rachete la Mangalia

Militarii au suferit arsuri in timp ce participau la un exercitiu de transfer de combustibil dintr-un rezervor in racheta. Seful Statului Major a declansat o ancheta pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului.

 

Militarii transferau combustibilul dintr-un rezervor in racheta, moment in care s-a produs o scurgere de oxidant, care i-a improscat pe soldati. Desi oficialii armatei sustin ca au fost luate masuri de protectie specifice, substanta coroziva a provocat arsuri pe corpurile militarilor.

 

Victimele au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgentelor din mangalia, unde le-a fost acordat primul ajutor. Acestia au fost dusi ulterior la Spitalul Judetean din Constanta.

 

Cel mai grav este un soldat care are arsuri pe 20% din suprafata corpului, pe maini, gambe si fata. Celelalte victime au arsuri pe 2-3% din suprafata corpului, sustin medicii constanteni.

 

Potrivit unui comunicat al Statului Major al Fortelor Navale, a fost declansata o ancheta pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului.

Comentarii Facebook