S-au gasit armele de la Ciorogarla

Seful DIICOT, Codrut Olaru, a declarat ca au fost gasit o parte din armele care au disparut de la unitatea militara de la Ciorogarla, anunta agentia Mediafax. Anchetatori ai DIICOT si ai Politiei au descins astazi in 45 de locuri din Bucuresti, Ilfov si alte judete ale tarii. Seful DIICOT a anuntat maine va fi tine o conferinta de presa pe acest subiect.



In data de 23 decembrie, acuzatii arestati in dosarul privind furtul de arme de la unitatea militara de la Ciorogârla au fost eliberati din penitenciarul Rahova, dupa ce Tribunalul Militar Teritorial Bucureti, a admis  solicitarile inculpatilor.

In 2 martie 2009, 11 militari au fost trimisi in judecata in cazul furtului de arme de la unitatea militara din Ciorogarla, pentru furt calificat, calcare de consemn si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

 

Au fost trimisi in judecata sergentul Marius Tudorache - pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, calcare de consemn si instigare la aceasta infractiune, sergentul major Ionut Nicolae Gagea - pentru furt calificat, caporalul Ion Petrica - pentru furt calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Toti au fost arestati preventiv.

 

Au mai fost cercetati in arest preventiv caporalul Crisitian Radu, soldatul Nicusor Nita, caporalul Marian Tudorache, soldatul Marian Dinu, precum si caporalul Constantin Marian Danciu, soldatul Daniel Gugea, soldatul Stefan Stoila si sergentul Valerica Gavrila - pentru calcare de consemn.

 

Valoarea totala a armelor sustrase din depozitul de armament este de peste 34.500 de lei.

Comentarii Facebook