Miercuri 24 Aprilie

România ar putea fi prima țară care interzice sucurile acidulate minorilor


Un deputat din opoziție va depune o inițiativă legislativă la Parlament pentru a interzice comercializarea băuturilor carbogazoase către minorii sub 18 ani.

Deputatul PDL Alin Popoviciu este convins că minorii nu conștientizează pericolele consumului excesiv de sucuri acidulate și dorește să le aducă la același statut cu țigările.

"Aceste bauturi carbogazoasa sa se vanda exact cum se vand tigarile in Romania, adica sa nu mai poata fi vandute celor sub 18 ani. Daca un parinte considera ca copilul are nevoie de o asemenea bautura poate sa-i cumpere, dar sa nu lasi niciodata un copil sa mai cumpere asa ceva singur", a declarat Alin Popoviciu, deputat PDL, conform PRO TV.

Deputatul susține că s-a ispirat din legislația SUA și că vrea ca România sp fie prima țară din Europa care sp pună o astfel de interdicție.

Medicii sunt de parere ca astfel de bauturi consumate fare masura creeaza intr-adevar anumite probleme.

"Daca un copil a baut o data un suc, nu se pune problema sa fie un efect atat de negativ si o problema atat de mare. Marea problema a bauturilor carbogazoase este aportul mare de glucide, de zaharuri. Discutam despre efecte negative incepand cu caria dentara, pentru ca sunt foarte bogate in zaharuri rafinate, apoi vorbim despre obezitate" - Ligia Alexandrescu, lector universitar doctor.

La nivel mondial, cele mai mari două companii producătoare de băuturi carbogazoase au avut anul trecut venituri de aproximativ 70 de miliarde de euro.

Comentarii Facebook