Reacția ambasadorului SUA despre fotografia care a scandalizat România



Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a fost surprins recent într-o fotografie în care ținea în mână steagul secuiesc, imagine care a stârnit un val de controverse pe internet și chiar în rândul MAE.

Totuși, Ambasada Statelor Unite a precizat, miercuri, că ambasadorul Klemm este reprezentantul SUA în "întreaga Românie" şi că ţara sa sprijină consolidarea instituţiilor democratice prin participarea tuturor segmentelor societăţii.


"Ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti", a precizat Ambasada SUA la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, Ambasada a menţionat că Statele Unite, în calitate de aliat şi partener strategic al României SUA, "sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii".

Hans Klemm a fost fotografiat ținând în mânp un steag secuiesc, în timpul vizitei în Covasna, primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, spunând că l-a întrebat pe reprezentantul SUA dacă drepturile religioase sunt respectate în România în condiţiile confiscării bunurilor bisericeşti.

De asemeneae pagina de Facebook a edilului a fost postată şi o fotografie în care apare şi ambasadorul Hans Klemm ţinând un steag secuiesc.

Comentarii Facebook