Razie in cinci vami de la granita cu Serbia: 30 de persoane au fost retinute


30 de persoane au fost retinute, in aceasta dimineata, de politisti in urma unei razii de proportii la vamile din vestul tarii. La actiune participa peste o mie de jandarmi, politisti si ofiteri DGA.

Potrivit realitatea.net, sunt controlate punctele de trecere a frontierei de la Oravita, Stamora Moravita, Naidas, de la Drobeta Turnu Severin si din Giurgiu. De asemenea, se fac si perchezitii domiciliare.

 

Intre persoanele retinute se gasesc politisti de frontiera si traficanti de tigari.

Suspectii de contrabanda cu tigari erau monitorizati inca din luna august 2010, iar ancheta a fost coordonata de politistii de la IPJ Arges.

"O sa se lamureasca ca un procent foarte mic din sumele care ajung a fi nelegale, ca aceste sume, daca ar fi colectate la bugetul statului, sunt atat de mari incat nu ar mai fi nevoie de reduceri de salariu si reducerea pensiilor. Sefii de tura sunt numiti temporar. Ei pot fi schimbati oricand, ei sunt la mana celor de la Bucuresti care decid cat stau pe functii, acelasi lucru se intampla cu sefii de la vama. La granita cu Serbia se face trafic cu barja. Pionii sunt intr-un fel obligati sa ia mita, in conditiile in care iti faci datoria si ai au fost indepartat de la locul de munca. Sunt cazuri de persoane au fost detasate la sute de metri de locul de munca, fara cazare, diurna... Nu aveau alta alternativa decat sa plece sau sa intre in aceste echipe. Nu spun ca sunt nevinovati. Acesti pioni castigau si ei, doar ca aceste castiguri trebuie inmultite cu cifrele reale. De ce ar sesiza DNA daca nu se merge mai departe ati vazut un astfel de caz solutionat? S-au oprit la pioni, ba mai mult, persoane din conducere au fost promovate", a declarat, la Realitatea TV, Vasile Lincu, presedintele Sindicatului Politistilor.

 

Primele retineri din randul vamesilor s-au facut saptamana trecuta la punctul de trecere a frontierei Siret, unde 59 de persoane sunt cercetate penal pentru contrabanda cu tigari.

Comentarii Facebook