Premierul a renuntat la serviciile politiei. Si presedintele a renuntat la politie si jandarmerie

Premierul nu a vrut sa fie insotiti de politisti la intoarcerea in tara din Statele Unite.

 

Potrivit liderului sindicalistilor din politie, Florian Ionita, citat de realitatea.net, premierul Emil Boc le-a solicitat verbal politistilor sa nu il insoteasca in coloana oficiala. "Venind in Romania nu a mai vrut sa i se asigure protectia de catre colegii de la rutiera. Foarte bine pentru ca noi avem si alte sarcini de serviciu. Vedeti ca tot timpul se blocheaza Bucurestiul doar pentru ca vrea sa se deplaseze el de la Palatul Victoriei la Cotroceni. Sa isi vada de treaba, sa mearga si pe jos. Noi ne-am aratat nemultumirea domnului Boc. Noi suntem hotarati sa ne castigam drepturile", a spus liderul sindical.

 

Si presedintele Traian Basescu a renuntat de vineri la serviciile politiei si jandarmeriei, care ii asigurau securitatea. "Masura a fost luata in contextul in care politistii au participat vineri la o actiune de protest ilegala. De securitatea presedintelui se ocupa, in prezent, SPP", potrivit lui Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al presedintelui, citat de realitatea.net.

 

Deciziile au fost luate dupa ce sindicalistii din politie au protestat vineri impotriva diminuarii salariilor. Ei au ajuns in fata Palatul Cotroceni, in curtea caruia au aruncat cu sticle.

Comentarii Facebook