Duminica 4 Decembrie

Povestea extraordinară a unui supraviețuitor. A fost pierdut pe mare din 2012 până ieriUn bărbat foarte slăbit, a cărui ambarcaţiune a eşuat pe un atol, în Pacific, afirmă că a plecat din Mexic în decembrie 2012, că a plutit în derivă timp de 16 luni şi că un însoţitor nu a reuşit să supravieţuiască, relatează AFP.

Bărbatul a fost descoperit joi, după ce ambarcaţiunea sa, cu o lungime de şapte metri cu motoare fără elice, a fost reperată de locuitori pe atolul Ebon. Acesta avea plete și o barbă foarte mare.

"Nu se află într-o stare fizică bună, dar se reface", a declarat pentru AFP Ola Fjeldstad, un student norvegian la antropologie care efectuează cercetări pe atol, contactat telefonic.

Naufragiatul are tensiunea arterială scăzută, dar nu pare să fie în pericol, acesta putând să meargă.

"I-am dat multă apă, prinde putere", a spus mai Fjeldstad. "Ambarcaţiunea este foarte avariată, arată că a stat mult timp pe apă", a adăugat acesta.

Purtând doar lenjerie intimă uzată, bărbatul povestește că a plecat din Mexic, către El Salvador, în septembrie 2012, împreună cu un însoţitor, care a murit pe mare în urmă cu câteva luni. El ar fi parcurs peste 12.000 de kilometri.

Comentarii Facebook