Piata Times Square din New York evacuata dupa ce a fost gasit un colet suspect

 

Piata Times Square, din New York, a fost evacuata dupa ce a fost gasit un colt suspect, informeaza AFP. Acesta este cel de-al doilea incident semnalat in "inima" metropolei americane in decurs de o saptamana.  

"Am reactionat imediat in urma descoperirii unui colet suspect si am luat toate masurile necesare", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din New York, citat de AFP.

Strazile din zona si piata Times Square au fost evacuate si traficul a fost inchis. Potrivit NBC, pachetul suspect a fost gasit in gradina din fata Hotelului Marriott.

Un alt incident a fost semnalat in urma cu cinci zile, cand un atentat cu o masina capcana a fost dejucat in ultimul moment, dupa ce un trecator a avertizat autoritatile ca din masina suspecta iesea fum.

Genistii au dezamorsat bomba, care se afla intr-o masina cu numere de inmatriculare false. A fost depistat si principalul suspect, Faisal Shahzad, care va fi pus sub acuzare pentru terorism international si tentativa de utilizare a unei arme de distrugere in masa, au anuntat autoritatile de la Washington.

Comentarii Facebook