Petiție de tot râsul, pentru bac-ul la română. Cum vor să justifice unii elevi că ”Moromeții” e roman interbelic


O petiție online a apărut în urma probei de Limba și literatura română, din cadrul examenului de Bacalaureat din acest an, după ce mulți elevi au greșit la subiectul al treilea

Subiectul trei, pentru cei de la profilul real, consta în relatarea temei și viziunii asupra lumii într-un roman interbelic, iar câteva mii de elevi din toată țara și-au ales drept roman, ”Moromeții”, de Marin Preda.

Totuși, romanul ”Moromeții” a fost scris în anul 1955, astfel neputând fi considerat roman interbelic.

Totuși, un grup de elevi nemulțumiți au inițiat o petiție online, în care încearcă săjustifice de ce ”Moromeții” ar trebui să fie considerat roman interbelic.

Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ''Morometii'' la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza... si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. Daca insultati in aceasta petitie , nu arata decat , ''buna crestere'' pe care voi o aveti . ! Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!”, se arată în formularea petiției.

Cu toate că petiția ar putea să fi fost realizată drept glumă, până acum a strâns aproximativ 6.000 de semnaturi.

Comentarii Facebook