Miercuri 24 Aprilie

Ofertele de smartphone-uri din România, UMILITE de cele din Anglia. Vezi diferențe


În statele din vestul Europei, smartphone-urile de top sunt oferite la prețuri mici alături de un abonament de o valoare mai ridicată, În România în schimb, telefoanele oferite la preț de 1 euro, cu un abonament lunar de peste 15 euro, sunt doar cele entry-level.

Vodafone România oferă în magazinul online modelul Sony Xperia Typo (Android 4.0 ICS, ecran de 3,2 inci şi cameră de 3 megapixeli) la preţul de un euro alături de abonamentul Mega National 10 Smartphone 600 MB pentru doi ani, care costă 18 euro/lună. Compania oferă tot la un euro trei smartphoneuri sub brand propriu. Vodafone Smart Chat (Android 2.3 Gingerbread, ecran de 2,6 inci, camera de 3 megapixeli) este disponibil alături de pachetul Mega 8 Online Smartphone 600MB pentru doi ani (16 euro/lună). Vodafone Smart II (Android 2.3 Gingerbread, ecran de 3,2 inci, camera de 3 megapixeli) poate fi achiziţionat, în culorile alb şi negru, alături de acelaşi abonament Mega 8 Online Smartphone 600MB.

Prin comparaţie, Vodafone oferă în Marea Britanie, o ţară în care veniturile locuitorilor sunt mult mai mari decât în România, smartphone-ul Galaxy S3 Mini White (Android 4.1 Jelly Bean, ecran de 4 inci, camera de 5 megapixeli) la preţul de zero lire alături de un abonament cu valoare lunară de 21 de lire (24,7 euro). Mai mult, utilizatorii pot opta pentru un BlackBerry Curve 9320 (BB OS 7.1, ecran de 2,44 inci, camera de 3 megapixeli) la zero lire alături de un abonament de 15 lire (17,67 euro), scrie Gândul.

Aceeași diferență se poate observa și la distribuitorul Orange ROmânia, unde singurul smartphone la prețul de un euro, cu abonament de 18 euro, este telefonul sub brand propriu, Orange Pasadena (Android 2.3 Gingerbread, ecran de 3,2 inci, cameră de 3,2 megapixeli), pe când la Orange Marea Britanie îți poți alege un Samsung Galaxy Ace II (Android 2.3 Gingerbread, ecran de 3,8 inci, cameră de 5 megapixeli), cu abonament de 15 lire pe lună, sau în cazul în care optezi pentru un plan tarifar de 26 de lire, primești gratuit un Iphone 4 8GB.

Comentarii Facebook