Oamenii supraponderali trăiesc mai mult. Vezi aici motivul


Conform unui specialist din germania, oamenii supraponderali trăiesc mai mult decăt cei slabi, iar motivul este acela că în situațiile stresante, creierele acestora primește mai multă hrană.

Achim Peters susţine că persoanele supraponderale fac faţă stresului mai bine decât restul oamenilor, deoarece metabolismul lor funcţionează mai bine în astfel de situaţii.

Profesorul Peters, de la Universitatea din Luebeck şi autorul romanului „Overweight Myths - Why Fat People Live Longer” studiază de trei decenii creierul şi legătura sa cu obezitatea. De-a lungul carierei sale, Peters susţine că a descoperit că ipoteza conform căreia oamenii supraponderali trăiesc mai puţin este doar un mit.

În situaţii de stres, oamenii pot reacţiona în două moduri: unii mănâncă mult şi devin obezi iar alţii refuză să mănânce şi devin prea slabi. Cei care mai târziu se îmbolnăvesc sunt oamenii care s-au abţinut de la mâncare. Comparativ cu aceştia, cei graşi sunt mai sănătoşi”, a explicat Peters.

De asemenea, specialistul a adăugat că nu este o problemă să fi slab şi că problemele apar atunci când peroanele stresate încep să slăbească pe acest fond.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook