O tânără de 19 ani, prima victimă din România a jocului macabru ”Balena Albastră”. polițiștii au declanșat o anchetă



O tânără de 19 ani, instituționalizată la Complexul de Servicii ”Măgura”, din Codlea, a primit recent un cod de acces pe telefonul mobil, pentru a intra în jocul ”Balena Albastră”.

Polițiștii din localitate au demarat o anchetă în acest caz.

"Romania este tulburata de cateva zile de un joc neobisnuit, inventat de un rus, care se presupune ca a dus pana acum la moartea a 130 de copii. "Balena Albastra" este jocul in care se spune, fara insa ca acest lucru sa fie o certitudine, castigi doar daca te sinucizi. De ce intra copiii si tinerii in acest joc? In primul rand, din curiozitate. Curiozitate care a impins-o si pe o tanara de 19 ani, institutionalizata la Complexul de Servicii "Magura" Codlea, sa acceseze "Balena Albastra". Tanara sustine ca a primit, cu aceasta ocazie, pe telefonul mobil, un cod de acces, urmat de o harta cu locatia ei si o indrumare spre o anumita strada din localitate, unde ar fi fost in siguranta. In acel moment, fata s-a speriat, si-a deconectat telefonul si a anuntat conducerea centrului, care, la randul sau, a sesizat sectia de Politie din localitate, care a demarat cercetari in acest caz", a declarat Gheorghe Durna, directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala pentru Protectia Copilului Brasov, potrivit News.ro.

De asemenea, conducerea DGASPC Brasov a cerut sefilor de centre sa informeze copiii despre pericolele acestui joc.

"S-a transmis tuturor sefilor de centre din subordine o informare cu privire la pericolele la care se supun copiii care acceseaza din curiozitate acest joc, precum si solicitarea ca personalul de specialitate din subordine sa consilieze copiii din centre si sa ii faca sa constientizeze pericolul la care se expun intrand in acest joc", a afirmat Gheorghe Durna.

”Balena Albastră” este un joc bazat pe provocări, pornit în Rusia, care a dus până acum la sinuciderea a 130 de aolescenți.

Comentarii Facebook