Soferii care au platit taxa de poluare vor primi o parte din bani inapoi!

Cei care au achitat taxa de poluare in acest an vor primi inapoi circa 20-30% din suma platita, dupa ce Guvernul se va decide asupra unor modificari cu privire la modul de plata a acesteia.


Ministrul mediului Laszlo Borbely a declarat ca, potrivit noii forme a legii, persoanele care au platit taxa dupa modificarea din decembrie a ordonantei de urgenta, vor primi inapoi 20-30%.


Ministerul Justitiei urmeaza sa avizeze aceste modificari, printre care se numara si aplicarea taxei asupra masinilor care au fost inmatriculate pana in 2007 si care vor fi puse spre vanzare pentru prima data la noi in tara.

Plata taxei se va efectua in functie de tipul de autoturism. Astfel, pentru o masina cu motor Euro 5, taxa va ajunge la 1867 de euro, pentru motor Euro 4 la 2152 de euro iar pentru motoarele Euro 3 se va achita o suma de peste 1700 de euro.


La sfarsitul anului 2010 a fost aprobata Ordonanta de Urgenta privind modificarea si completarea OUG nr. 50/2008, prin care taxa pe poluare pentru autovehicule a fost majorata.


Comentarii Facebook