O fotografie socanta a castigat premiul World Press Photo 2010

Premiul Wolrd Press Photo 2010 a fost castigat de o fotografie realizata de sud-americanca Jodi Bieber, care infatiseaza o femeie afgana desfigurata de talibani.

 

Fotografia sud-americancei Jodi Bieber a fost publicata pe coperta revistei Time Magazine din 1 august 2010. In competitie au fost inscrise 108.059 de fotografii de presa.

 

Povestea femeii din fotografie a facut inconjurul lumii. Bibi Aisha s-a casatorit la varsta de 16 ani, in urma unui aranjament realizat de familia ei. Fata, ajunsa intr-o familie de insurgenti talibani, a fost tratata ca o sclava timp de doi ani.

 

Bibi Aisha a decis sa fuga, dar a fost prinsa de politia din Kandahar si predata sotului ei. Un tribunal taliban a condamnat-o pentru incalcarea demnitatii familiei sotului la taierea nasului si urechilor.

 

Fata a povestit apoi ca a lesinat in timp ce ii erau taiate nasul si urechile si ca atunci cand s-a trezit nu a putut sa vada din cauza sangelui care ii curgea din nas. Ea a povestit toata tragedia prin care a trecut intr-un reportaj difuzat de CNN.

 

Foto: telegraph.co.uk

Comentarii Facebook