Noua bautura racoritoare "Pepsi Next", fabricata cu celule prelevate din fetusi umani avortati? VIDEO


Compania Pepsi urmeaza sa lanseze o noua bautura racoritoare, Pepsi Next, despre care activistii sustin ca va fi fabricata cu celule prelevate din fetusi umani avortati.

Comisia de Valori Mobiliare si Burse din SUA i-a dat de curand unda verde companiei Pepsi pentru a continua sa foloseasca serviciile companiei Senomyx, care produce arome artificiale folosind tesuturi prelevate de la fetusi umani avortati, scrie lifesitenews.com.

Scandalul a izbucnit in 2011, generat de organizatia non-profit Children of God for Life. Aceasta a acuzat Pepsi ca s-a aliat cu Senomyx. S-a aflat ulterior ca pepsi poate opta pentru a lucra cu un alt producator de arome artificiale, dar a ales in schimba sa foloseasca celule provenite de la fetusi umani avortati.

"Pepsi nu desfasoara si nu finanteaza cercetari care folosesc tesuturi umane sau culturi celulare obtinute de la fetusi sau embrioni umani", a declarat Jeff Dahncke, director de comunicare la PepsiCo.

Debi Vinnedge, director executiv la Children of God for Life, a spus ca declaratia celor de la Pepsi reprezinta un tertip, deoarece celulele obtinute de la fetusi umani sunt inmultite in laborator, iar apoi sunt vandute unor companii precum Senomyx. "Asta nu le schimba cu nimic provenienta. Celulele contin in continuare ADN-ul unor copii avortati", spune Vinnedge.

Comentarii Facebook