Nokia lansează primul flagship cu Android. Se bate cu Galaxy S8 la specificații



Compania gigant HMG Global a lansat primul smartphone pflagship de la preluarea celebrului brand finlandez Nokia.

Cu toate că până acum au lansat trei terminale ce rulează Android (Nokia 3, 5 și 6), Nokia 8 este primul smartphone de vârf lansat de companie.

Mult așteptat de către nostalgici, dar și entuziaștii de tehnologie, Nokia 8 nu pare să dezampgească, acesta venind cu specificații de top, care fac față celorlalte modele de top ale anului, precum Samsung Galaxy S8.

Noul terminal vine cu un display IPS de 5,3 inchi, la o rezoluție QHD (2560 x 1440 pixeli), un procesor Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB memorie RAM și 64 GB memorie internă, care poate fi extinsă până la 256 GB, cu ajutorul unui card.

De asemenea, terminalul rulează o versiune stock de Android 7.1.1, iar HMD Global promite că va fi printre primele smartphone-uri care va rula noul Android O.

Unul dintre cele mai interensate puncte de atracție ale telefonului este camera, realizată în colaborare cu Zeiss. Aceasta folosește un sistem dual, compus din două camere de 13 megapixeli, dintre care unul monocrom. De asemenea, smartphone-ul vine cu o cameră frontală de 13 MP, cu autofocus și stabilizare.

Nokia vrea să se diferențiezer și printr-o funcție numită Dual-Sight, prin se pot face transmisii live sau fotografii în mod split screen, folosindu-se atât camera frontalî cât și cea principală.

Totodată, terminalul vine și cu Nokia OZO, o tehnologie audio spatiala care poate capta și transmite sunet surround, chiar și în timpul unei transmisiuni live.

Nokia 8 va fi disponibil din luna septembrie și se va comercializa la un preț mediu de 599 euro.






Comentarii Facebook