Modele de subiecte pentru evaluarea nationala si bacalaureat 2012


Ministerul Educatiei a dat publicitatii modelele de subiecte pentru disciplinele si competentele de la evaluarea nationala si examenul de bacalaureat din 2012.

 

Vezi AICI modelele!

 

Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) a publicat modelele de subiecte, realizate pe baza metodologiei de organizare si desfasurare a evaluarii nationale de la clasa a VIII-a si a bacalaureatului.

Ministerul a publicat pe site modele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, dar si pentru probele scrise, respectiv Limba si literatura romana, Limba si literatura materna (sapte discipline), Matematica, Istorie, Fizica, Chimie, Biologie, Informatica, Geografie si pentru cele cinci discipline socio-umane (Economie, Filosofie, Logica si argumentare, Psihologie, Sociologie).

Pentru proba C sunt publicate modele structurate in functie de continutul probei: intelegerea unui text audiat, proba scrisa si proba orala, corespunzatoare celor zece limbi de circulatie internationala studiate in liceu. Sunt publicate si traduceri ale modelelor de subiecte in limbile minoritatilor nationale, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook