Mitropolitul Ardealului, referendumul pentru familie - Cere fiecărui credincios să mai convingă o persoană să voteze

 

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, le cere credincioșilor să meragă la vot și să convingă și pe alții să vină. ”Dacă din trei milioane care am semnat (pentru referendum) nu dublăm, dacă nu suntem acum şase milioane ca să votăm, nu are nicio valoare”, a spus Streza.

 

Problema este mare de tot, e un examen al nostru. Dacă au pornit credincioşi şi ne-au determinat pe noi să fim de acord şi să ne dăm adeziunea faţă de acest demers al lor, acum, dacă nu ieşim cu toţii, să fim prezenţi - importantă este prezenţa, nu altceva. Că spui ”Da”, toţi vor spune ”Da”, cei care spun ”Nu”, nu vin. Dar dacă, din trei milioane care am semnat, dacă nu dublăm, dacă nu suntem acum şase milioane ca să votăm, n-are niciun rost, nu are nicio valoare, deci nu se aprobă referendumul, nu este valid (...). De aceea, vă rugăm mult de tot, este un examen, cel mai greu examen pe care-l dăm noi acum, în libertate”, a spus mitropolitul Ardealului, în predica rostită vineri, la hramul Mănăstirii Sădinca, din judeţul Sibiu.

 

Mitropolitul Laurenţiu Streza a mai spus: ”Gândiţi-vă că nu noi vom suferi, ci urmaşii şi urmaşii urmaşilor noştri. Şi atunci vor zice: măi, ce părinţi, ce înaintaşi am avut de nu şi-au lăsat ei măcar o jumătate de oră să se ducă acolo şi să împlinească. (...) Vă rugăm mult, i-am rugat pe preoţii noştri să meargă împreună cu dumneavoastră şi noi vom face la fel - vom sluji duminică la catedrală şi merg cu toată catedrala. Dar câţi vin la catedrală? Câţi vin la biserică? Dumneavoastră aduceţi-i şi pe ceilalţi de acasă (...). Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul acesta, este irepetabil”.

Comentarii Facebook