Michael Douglas: Am făcut cancer la gat din cauza sexului oral

 

Michael Douglas, 68 de ani, a spus într-un interviu acordat publicației The Guardian că virusul HPV (Human Papilloma Virus), care se transmite prin sexul oral, a fost cauza apariției cancerului la gât.

 

Actorul a fost întrebat dacă regretă că a fumat și băut, cauzele frecvente ale acestui tip de cancer, și a răspuns că: ”Nu regret. Pentru ca, fara a intra in detalii, acest tip de cancer este cauzat de HPV care se transmite prin cunnilingus. M-am ingrijorat ca stresul cauzat de incarcerarea fiului meu ar fi putut cauza cancerul. Insa da, este o boala cu transmitere sexuala care a dus la aparitia cancerului in cazul meu”.

 

Michael Douglas a fost diagnosticat cu cancer în august 2010, dar a durat câteva luni până când medicii au stabilit de unde provenea durerea în zona gâtului. 

 

Nu o sa-i uit niciodata fata. Mi-a spus ca este nevoie de o biopsie. A gasit o tumoare de marimea unei alune la baza limbii, pe care ceilalti doctori o ratasera” a mai spus actorul. El a urmat o perioadă de 8 saptamani de tratament cu chimioterapie si radiatii și a slăbit foarte mult pentru că a fost hrănit cu lichide. ”Am slăbit 20 de kilograme. A fost o perioada foarte dura. Am ajuns foarte slabit”, a relatat actorul.

 

Michael Douglas își face analize la fiecare 6 luni, iar, confom medicilor, în acest tip de cancer sunt 95% șanse ca boala să nu recidiveze.

 

HPV este un virus transmisibil pe cale sexuala, cel putin 70% dintre persoanele active sexual vor fi infectate cu acest virus.

Comentarii Facebook