Metoda simplă prin care poți impresiona la interviul de angajare


Regulile de bun simț dictează că în situația în care aplici pentru o slujbă și ești chemat la un interviu trebuie sp ai un aspect prezentabil şi îngrijit, să ajungi la timp, să cunoşti câteceva despre companie şi să explici cum poţi contribui la succesul ei.

O cercetarea publicată recent sugerează că această prezentare ar trebui să mai includă un pas: să prezentaţi cum a fost ultima dată când aţi preluat controlul asupra unei situaţii.

În două experimente, unul care a fost realizat pe scrisori de intenţie şi un altul bazat pe interviuri de angajare, s-a constatat că aplicanţii aveau mai multe şanse de a fi angajaţi atunci când pomeneau despre o situaţie în care simţiseră că deţin puterea.

Relatarea unui eveniment în care aplicaţii au simţit că deţin puterea a afectat dramatic impresia pe care şi-o formau intervievatorii” au notat autorii studiului coordonat de Joris Lammers.

Primul experiment a fost realizat pe 177 studenţi olandezi care au fost aleşi să joace fie rolul aplicantului, fie pe cel al angajatorului. Ca sarcină de „încălzire”, „aplicaţii” au fost instruiţi să scrie despre o situaţie în care fie au deţinut puterea, fie nu. Apoi, au citit un anunţ de angajare (pentru asistent de vânzări) şi au redactat scrisori de intenţie pentru a aplica la el. Scrisorile au fost citite de „angajatori”, care ulterior au fost rugaţi să declare care este probabilitatea ca aplicanţii să ocupe postul.

Rezultatele au arătat că aplicaţii care au relatat o experienţă în care au simţit de deţin controlul dădeau impresia că sunt mai încrezători în propriile forţe, decât restul aplicaţilor. De asemenea, probabilitatea acestora de a fi angajaţi era mai mare decât a celorlalţi participanţi.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook