Luni 21 Septembrie

Medici: Leac pentru boala Lyme

 

Specialiștii anunță că s-a descoperit un leac pentru a preveni apariția bolii Lyme.

 

Este vorba despre un unguent antibiotic pe bază de azitromicină, care trebuie aplicat timp trei zile, la cel mult 72 de ore de la mușcătura căpușei. Testele făcute pe 1000 de pacienși au arătat o eficiență de 100%, relatează France Presse.

 

Nici unul nu a dezvoltat boala Lyme", a declarat coordonatorul studiului, Bernd Jilma, de la Universitatea de medicină din Viena. În paralel, au fost declarate șapte infecții la grupul tratat cu un placebo, potrivit rezultatelor acestui studiu internațional publicat de revista britanică Lancet Infectious Diseases.

 

Boala Lyme poate duce la grave complicații neurologice și articulare dacă nu este detectată și tratată la timp. Tratamentul constă în administrarea de antibiotice timp de 3 săptămâni.

 

Aplicarea unui unguent preventiv, timp de trei zile, ar permite, în majoritatea cazurilor, evitarea recurgerii la această medicație, conform acestui studiu pentru faza II/III, care trebuie să fie însoțit de cercetări de confirmare, înainte de o aplicare la scară largă.

 

Boala Lyme se extinde în Europa, cu 200.000 de noi cazuri pe an, spun autorii. În Europa, 20% dintre căpușe sunt purtătoare ale boreliozei și aproximativ 5% din mușcături duc la transmiterea bolii, conform estimărilor.

Comentarii Facebook