Mark Zuckerberg vrea să creeze un serviciu de urgență pentru internet. Cum va funcționa


Creatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, dorește să asigure accesul la internet pentru cât mai mulți oameni, astfel că acesta a pornit inițiativa Internet.org, despre care a vorbit cu Emily Chang, la Bloomberg TV.

Zuckerberg a comparat Internet.org cu serviciul de 911 din Statele Unite, in sensul ca ambele sunt create pentru a oferi serviciile necesare. "Modelul pe care il luam in considerare este sa fie similar cu 911 in Statele Unite" a spus Zuckerberg, potrivit yoda.ro.

"Asadar, chiar si daca nu ai platit pentru un plan de telefonie, poti mereu sa accesezi 911, si daca are o loc o crima sau o urgenta de sanatate sau un incendiu, primesti ajutor, si crede ca aici ar trebui sa fie echivalentul pentru internet - chiar daca nu ai platit pentru un plan de date, poti accesa informatii de baza de sanatate, sau educatie, sau de slujbe, sau de comunicare - ar varia, de la tara la tara" a mai spus CEO-ul Facebook.

Mark a spus că Internet.org se va auto-sustine aducând noi clienți pentru operatorii de date odată ce oamenii invata cum sa profite de avantajele a continutului online.

"Oamenii inteleg de ce ar dori sa plateasca pentru date, si acesti operatori sfarsesc prin a castiga mai multi bani si devine mai profitabil si ar sfarsi prin a primi mai multi bani si a-i reinvesti pentru un internet mai bun si o infrastructura pentru toti cei din tara lor", consideră acesta.

Comentarii Facebook