Manhattanhenge, aliniere magică a soarelui în Manhattan FOTO


Un fenomen special denumit "Manhattanhenge" are loc New York. Razele Soarelui "îmbrățișează" toate clădirile construite pe axa est-vest.

Fenomenul care a început de acum câteva zile și se produce de patru ori pe an. Denumirea de "Manhattanhenge" vine de la numele sitului megalitic Stonehenge din sudul Marii Britanii.

La Stonhenge, Soarele traversează cercurile de piatră și urmează un anumit ax central în timpul solstițiului de vara și a celui de iarnă. Istoricii consideră că situl Stonehenge era utilizat ca un calendar solar.

În Manhattan, fenomenul are loc înainte și după solstiții. "Manhattanhenge este, poate, un fenomen care se produce doar într-un singur oraș din lume", spune astrofizicianul Neil DeGrasse Tyson, de la Muzeul de istorie naturală americană.

"In adolescenta, am vizitat complexul Stonehenge din comitatul Salisbury din Marea Britanie si am inceput sa fac cercetari despre toate aliniamentele de pietre construite pe insulele britanice. in acest sens, am fost sensibilizat in legatura cu extraordinarul impact pe care il au aliniamentele terestre cu Soarele asupra unei culturi sau asupra unor civilizatii", a mai adăugat el, citat de Mediafax.

Cea mai buna poziție pentru a putea admira acest fenomen este din zona străzilor 14, 23, 34 si 42, care oferă perspective incredibile asupra Empire State Building și a turnului Chrysler.

Comentarii Facebook