MAE a emis un nou avertisment de călătorie în Turcia, după ce Erdogan a decretat stare de urgență



Ministerul Afacerilor Externe a emis, joi, un nou avertisment de călătorie în Turcia, după ce președintele Erdogan a decretat stare de urgență pentru trei luni.

Ministerul le reomandă românilor să fie precauţi şi vigilenţi, însă precizează că decizia Guvernului turc nu implică restricţionarea libertăţii de circulaţie a turiştilor străini.

"Având în vedere că situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă, cu precădere în aria capitalei Ankara şi a oraşului Istanbul, MAE reiterează avertismentul adresat cetăţenilor români aflaţi sau care se deplasează în această ţară de a rămâne extrem de precauţi şi vigilenţi, evitând implicarea în orice manifestaţii sau alte evenimente publice care ar putea degenera în violenţe", se arată în comunicatul de presă emis joi de MAE.

Ministerul anunţă că Guvernul turc a decretat stare de urgenţă pentru trei luni pe întreg teritoriul ţării începând de miercuri.

Totodată, se precizează că potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile turce, instaurarea stării de urgenţă nu are ca efect direct restricţionarea libertăţii de circulaţie a populaţiei civile, nici a turiştilor străini.

Comentarii Facebook