Luni 26 Septembrie

KFC a făcut o reclamă care i-a scandalizat pe români. Au filmat în Turnul Chindiei al lui Vlad Ţepeş

 

O reclamă filmată de KFC, la începutul lunii mai, în Turnul Chindiei, i-a oripilat pe internauți.

 

Clipul poate fi văzut pe pagina KFC din Germania, scrie adevarul.ro.

 

”Am trăit s-o văd şi pe asta. De obicei nu reacţionez la mizerii. Încerc să-mi fac partea-n bucăţica mea şi să-mi conserv energia pentru a construi. Dar aşa ceva? În Turnul Chindiei? În oraşul meu? În Cetatea de Scaun a Ţării Româneşti? De ce? De ce? De ce?”, a reacţionat un cititor, pe internet.

 

Turnul Chindiei, cunoscut și ca Turnul Chindia, este un turn construit în secolul al XV-lea, în Târgoviște, care face parte din ansamblul de monumente Curtea Domnească.

 

Turnul a fost construit de către domnitorul Vlad Țepeș, în timpul celei de-a doua domnii, inițial pentru scopuri militare, clădirea servind drept punct de pază, foișor de foc, dar și pentru stocarea tezaurului. Actualmente, clădirea măsoară 27 de metri în înălțime și 9 metri în diametru. Între anii 1847 și 1851, turnul a fost complet restaurat de către domnitorul Gheorghe Bibescu, forma actuală datorându-se acestuia, inclusiv înălțarea sa cu circa 5 metri față de construcția inițială.

 

Turnul Chindiei este cea mai importantă atracție turistică din oraș și totodată simbolul orașului, elemente specifice edificiului fiind prezente pe stema orașului, în partea de sus, dar și în partea de jos. Fiind un monument istoric, clădirea găzduiește acum o expoziție de documente, arme și obiecte care au aparținut lui Vlad Țepeș.

 

Din punct de vedere administrativ, Turnul Chindiei se află sub tutela Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

Comentarii Facebook