Întrebarea de la Referendumul pentru redefinirea familiei este interpretabilă

 

Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost adoptată și o dată cu ea a fost prezentată și întrebarea ce va fi adresată românilor. 

 

Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, este întrebarea pusă la referendum.

 

Referendumul pentru revizuirea Constituţiei în forma adoptată de Parlament va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă cu da sau nu. De asemenea, având în vedere timpul scurt rămas până la votare, actele normative adoptate stabilesc dimensiunile buletinului de vot şi ale textului acesteia de o manieră identică cu cea utilizată la referendumurile anterioare”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu la finalul şedinţei.

 

Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru revizuirea Constituţiei privind definiţia familiei.

 

Referendumul din anul 2003 pentru revizuirea Constituţiei s-a desfăşurat tot pe parcursul a două zile, din cauza riscului de a nu se atinge pragul necesar de prezenţă pentru validarea acestuia.

 

Referendum de modificare a Constituției României în forma inițială a fost un demers pornit de Coaliția pentru Familie la sfârșitul anului 2015. Inițiativa a strâns numărul de semnături necesare pentru a iniția un proiect de lege constituțională și este sprijinită activ de Biserica Ortodoxă și de Biserica Romano-Catolică. Inițiativa vizează înlocuirea sintagmei ”între soți” din art. 48, alin. (1) al Constituției cu una mai restrictivă, „între un bărbat și o femeie”.

 

Ce înțelegeți din întrebarea de la referendum? Credeți că are legătură cu modificarea Consituției în sensul cerut de Coaliția pentru Familie.

Comentarii Facebook