Intel a realizat un computer de dimensiunile unui timbru. Vezi ce poate face



Intel a pus recent la dispoziție un nou tip de procesor ultra-eficient, pe arhitectură x86, dedicat gadgeturilor inteligente precum smartwatch-uri sau Google Glass, iar acum a anunțat apariția unui nou siste PC cu procesor de clasă Pentrium, complet funcțional, care are dimensiunile unui timbru.

Compania a făcut și o demonstrație a noii creații, ce poartă numele de Edison, pentru târgul CES 2014 de la Las Vegas.

Alături de chip-ul Quark SOC cu CPU dual-core, pachetul mai include memorie RAM, conectivitate WiFi şi Bluetooth, respectiv SSD ce asigură spaţiul de stocare şi găzduieşte sistemul de operare. Bazat pe o distribuţie de Linux special adaptată de Intel, mini PC-ul Edison are asigurat propriul magazin de aplicaţii şi o versiune specială de Wolfram - un motor de căutare inteligent cu acces la o imensă bază de date, ce poate fi folosită pentru da informaţii contextuale despre diverse locaţii, obiecte sau oameni, informează go4it.ro.

În demonstrația pentru CES, compania a arătat un numit Nursery 2.0, în care mini PC-ul este introdus în îmbrăcămintea unui nou născut, alături de mai mulți senzori ce permit monitorizarea semnelor vitale şi starea generală a copilului. Datele obţinute sunt trimise prin intermediul unei conexiuni wireless unui ecran lipit de marginea unei ceşti de cafea, informând astfel părintele despre starea generală a copilului.

Puterea mare de calcul a dispozitivului poate fi folosit pentru o gamă foate variată de accesorii, nefiind limitat doar de echipamentele de fitness și monitorizare.

Comentarii Facebook