Inovație tehnologică: Bateria pentru telefon care se încarcă într-o secundă


Oamenii de știință de la Illinois University au reușit să creeze o baterie pentru telefonul mobil, de 1.000 de ori mai puternică decât bateriile obișnuite, din litiu.

Deși tehnologia din gandet-urile pe care le folosim în fiecare zi este din ce în ce mai avansată, iar funcțiile smartphone-urilor sunt comparabile cu cele ale unor PC-uri, bateriile folosite în aceste dispozitive au rămas la fel, oferind utilizatorilor o perioadă relativ scurtă de folosire între încărcări.

Oamenii de stiinta au reusit sa creeze un catod care ajuta la incarcarea rapida, au dezvoltat si un anod care sa se potriveasca si le-au integrat, miscorandu-le, intr-o baterie care poate avea performante superioare. Astfel, teoretic, noua baterie poate fi folosita pentru un telefon de grosimea unei carti de credit si se poate incarca in mai putin de o secunda, informează Yoda.ro.

Producția în masă a acestei baterii ar putea avea beneficii atât pentru aparatele electronice și electrocasnice, cât și în domeniul medicinei, pentru laserele chirurgicale sau dispozitivele cu senzori, susțin cercetătorii.

Comentarii Facebook