Guvernul va interzice etnobotanicele

Potrivit unui proiect de Ordonanta de Guvern, va fi interzisa fabricarea, comercializarea, dar si detinerea substantelor etnobotanice.

 

Proiectul prezentat de Mediafax prevede ca marfa va putea fi confiscata, iar santiunile pentru comercianti pot merge de la amenzi de pana la 100.000 de lei sau chiar inchisoare de 2 pana la 8 ani.

 

Proiectul, numit "privind interzicerea substitutelor in vederea asigurarii sanatatii si a protectiei populatiei", are la baza reglementarile adoptate de Polonia in noiembrie 2010.

 

Prin substitut se intelege orice substanta de origine naturala sau sintetica, in orice stare fizica, sau orice produs, planta, ciuperca sau parti ale acestora care, indiferent de modul de ambalare, de procedeul de administrare, de continut, de prezentare, de publicitate sau de denumire, poate fi utilizata pentru a produce efecte psihoactive si/sau are un impact negativ asupra starii de sanatate individuala sau colectiva ori asupra comportamentului social si care nu este reglementata de alte dispozitii legale in vigoare.

Comentarii Facebook