Groapă misterioasă găsită în Marea Barieră de Corali

 

Oamenii de știință au descoperit o gaură misterioasă în Marea Barieră de Corali, aproape de Queensland, Australia.

 

Gaura cu un diametru de aproximativ 200 de km situat lângă Daydream Island din Marea de Corali nu a fost cercetată până acum de oamenii de știință.

 

Se știu foarte puține lucruri despre această structură bizară, dat fiind locul extrem de îndepărtat în care se află. O primă analiză a scafandrilor arată că misterioasa gaura albastră conține colonii de corali aflați în stare foarte bună.

 

Johnny Gaskell, un biolog marin din Whitsundays, Australia, a postat o imagine uluitoare pe pagina sa de Instagram, potrivit Metro.co.uk, citat de realitatea.net.

 

Acesta a precizat că gaura albastră ar putea fi mai veche chiar decât celebra Great Blue Hole din Belize.

 

Formațiuni de acest tip au fost create în timpul anterioarei ere glaciare când nivelul mării era mai scăzut cu aproximativ 120 de metri decât în prezent.

 

Marea Barieră de Corali este cel mai mare sistem de recif de corali din lume cuprinzând aproximativ 3000 de recifuri și 300 de insule ce se întind de-a lungul a 2600 kilometri și acoperă o suprafață de 344,400 km². Reciful este situat în Marea Coralilor în apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei.

Comentarii Facebook