Google se apucă de făcut ceasuri inteligente. Vezi cum arată Android Wear VIDEO



Gigantul IT Google a decis să intre în domeniul gadget-urilor inteligente care pot fi purtate, astfel că a dezvoltat o interfață specială a sistemului de operare Android, adaptată pentru ceasurile inteligente.

Android Wear a fost dezvoltat astfel încât să fie ușor adaptat diferitelor tipuri de smartphone-uri, astfel încât să poată fi folosit cu ușurință atât pe display-urile dreptunghiulare sau pătrate, cât și pe cele rotunde.

Funcțiile noilor smartwatch-uri vor gravita în jurul interacțiunii vocale dintre utilizator și gadget, fiind implementat asistentul vocal Google Now.

Google a anunţat că lista sa de parteneri include deja producători de echipamente precum Asus, HTC, LG, Motorola sau Samsung, producători de cipuri precum Broadcom, Imagination Technologies, Intel, Mediatek sau Qualcomm şi un producător tradiţional de ceasuri: Fossil, potrivit go4it.ro.

Primele două modele anunţate sunt LG G Watch, un model tradiţional cu design rectangular care este dezvoltat în colaborare cu Google, ce va oferi un ecran cu diagonală de 1,65” şi rezoluţie de 280 x 280 pixeli, 512 MB de memorie RAM şi 4 GB de memorie internă și Motorola Moto 360, un ceas inteligent cu un display rotund, ce amintește de ceasurile clasice.

Platforma Android Wear este deja disponibilă într-o versiune Developer Preview, destinată dezvoltatorilor de aplicații.


Comentarii Facebook