Iran interzice Google Mail

Iranul a anuntat ca va interzice folosirea Google mail pe teritoriul tarii si va crea un serviciu propriu de posta electronica.

Anuntul vine la cateva zile inainte de aniversarea a 31 de ani de la revolutia islamica, iar analistii cred ca este vorba de o masura menita sa blocheze incercarile opozitiei de a organiza miscari de prostest. Astfel ca, Agentia de Telecomunicatii din Iran, a anuntat ca va inlocui serviciul oferit de Google, cu un alt serviciu de posta electronica.

Google a decis in urma cu cateva saptamani sa se retraga de pe piata chineza din cauza unor atacuri ale hackerilor, care vizau tocmai posta electronica. Cenzura din Iran este atat de mare, incat in ultima vreme a fost inerzisa si expedierea mesajelor text. Puterea de la Teheran controleaza in acest moment orice forma de informare din tara, mai putin cea de pe internet.

 

In timpul protestelor de anul trecut, You Tube, canal detinut tot de Google, a fost principalul mijloc prin care au fost transmise imagini, in intreaga lume, cu abuzurule comise de liderii iranieni.

Comentarii Facebook