Google a eliminat peste 700.000 de aplicații din magazinul Play în 2017. Cele mai multe au fost falsuri



Google se luptă constant cu aplicațiile neconforme sau care încearcă să păcălească utilizatorii Android, însă destul de puține dintre ele reușesc să păcălească filtrele de securitate și să ajungă în Play Store.

Totuși, aplicațiile care reușesc să treacă de sistemele de siguranță, sunt apoi eliminate de Google.

Potrivit statisticilor oficiale publicate de companie, numărul aplicaţiilor care nu respectă standardele de calitate impuse de companie a crescut cu 70% în 2017, comparat anului anterior. Însă informaţia reflectă în egală măsură şi o îmbunătăţire a eficienţei filtrelor de detecţie, care au permis nu doar eliminarea mai multor aplicaţii infectate, ci şi scurtarea duratei de timp în care acestea sunt vizibile în Play Store, conform go4it.ro.

Potrivit Google, 99% dintre aplicaţiile infectate au fost blocate fără ca nimeni să apuce să le instaleze.

Din totalul aplicaţiilor eliminate, mai mult de 250.000 au fost falsuri realizate după alte aplicaţii populare, cu scopul de a păcăli utilizatorii şi facilita furtul de informaţii sensibile.

Alte „zeci de mii” de aplicaţii au fost eliminate pentru distribuirea de conţinut nepotrivit (pornografie, acte de violenţă extremă, incitare la ură şi alte activităţi ilegale).

Pe lista aplicaţiilor „potenţial dăunătoare” marcate pentru eliminare mai intră şi cele care trimit mesaje SMS la numere cu suprataxă, facilitează atacuri de tip phishing sau prezintă un comportament similar formelor de malware şi troieni.

Comentarii Facebook