Giulgiul din Torino este autentic, susțin cecetătorii italieni

 

O testare cu carbon radioactiv făcută în anul 1988 asupra Giulgiului despre care Biserica susţine că a acoperit trupul lui Iisus arăta că bucata de pânză avea o vechime de doar 728 de ani, deci este un fals. Acum însă, mai mulţi cercetători italian susţin că au o explicaţie pentru acest rezultat.

 

O echipă de cercetători de la Universitatea Politecnico di Torino crede că rezultatul analizei cu carbon nu este corect, scrie descopera.ro

 

Ei spun că Giulgiul a fost contaminat cu particule radioactive, în timpul marelui cutremur cu o magnitudine de peste 8 grade, care a avut loc în Ierusalim, în anul 33 e.n.

 

Astfel, declară ei, Giulgiul din Torino este real, dar rezultatul testului cu carbon a dat eroare din cauza acestei contaminări.

 

Radiaţia explică şi modul în care imaginea trupului persoanei crucificate s-a imprimat pe pânză. Neutronii eliberaţi în timpul cutremurului au interacţionat cu nuclei de nitrogen.

 

Tot această radiaţie a mărit nivelul de izotopi 14 de carbon din pânză. Astfel se explică de ce, la testarea din 1988, Giulgiul a fost considerat un fals, fiind plasat mult mai recent în timp. Ei cred că bucata de pânză este autentică, adică dateză din perioada în care a trăit Iisus.

 

Rezultatele cercetării echipei din Torino au fost publicate în revista Meccanica.

 

Şi alţi savanţi au bănuit anterior că bizara imagine imprimată pe Giulgiu a fost obţinută prin radiaţie. Până acum însă, nimeni nu ştia de unde a apărut radiaţia.

 

De obicei, acest fenomen este produs de acceleratoare de particule sau de reactoare nucleare.

 

Profesorul Alberto Carpinteri, de la Politecnico di Torino, spune că există şi o sursă naturală pentru asemenea radiaţii neutronice, respectiv cutremurele.

Comentarii Facebook