Fetitele de 10 ani, mutilate genital! Operatiile sunt facute de medici dentisti! VIDEO

 

Un nou scandal a izbucnit in Marea Britanie, unde fetitele de numai 10 ani sunt supuse unor operatii genitale efectuate de medici care nici macar nu au pregatire in domeniu.

Procedura de mutilare genitala a fost descoperita in Londra intr-un cabinet. Operatiile sunt efectuate de catre un dentist si de un medic generalist, scrie modista.ro

Mutilarea genitala presupune indepartarea organelor sexuale externe ale femeilor: labiile, clitorisul si orice s-ar putea vedea cat de putin, chiar si parti din vagin. Mai mult, unele copile sufera interventii pentru astuparea orificiului vaginal prin coaserea acestuia.

Procedura este asociata cu practicantii anumitor religii primitive care cer ca inocenta fetelor sa fie protejata chiar si cu pretul vietii acestora. Din pacate, foarte multe copile au platit acest pret ca urmare a infectiilor sau a daunelor fiziologice suferite.

Studiile au aratat ca aproximativ 6.000 de fete sufera anual aceasta procedura numai in Londra, in timp ce in restul Marii Britanii, 22.000 femei sunt mutilate in fiecare an.

Dintre toti medicii care efectueaza aceste operatii, doar doi au fost exclusi din Colegiului Medicilor din Anglia.

Ziarul The Sunday Times a descoperit un dentist celebru care se pregatea sa opereze doua fetite, de 10 si 13 ani. Ziaristii au mai vorbit si cu un medic homeopat care s-a oferit sa efectueze operatia in schimbul a 750 de lire sterline.

 


Comentarii Facebook