Facebook, dată în judecată de o minoră de 14 ani, pentru o poză nud



O minoră de 14 ani a primit acceptul de a da în judecată compania Facebook din cauza unei fotografii nud cu ea, postată fără acceptul său pe mai multe pagini.

Adolescenta susţine că fotografia sa nud a ajuns pe mai multe pagini destinate umilirii persoanelor din imagini şi cere despăgubiri companiei Facebook şi persoanei care a postat iniţial fotografia, într-un act de răzbunare, potrivit news.com.au.

Compania a încercat să evite ajungerea în instanță, însă un judecător al Înaltei Curţi din Belfast a respins argumentele companiei.

Comform sursei citate, avocaţii fetei susţin că imaginea ar fi trebuit să fie blocată, dar Facebook insistă în a spune că legea europeană îi permite să nu facă acest lucru. Fotografia cu tânăra ar fi fost obţinută prin şantaj şi repostată pe diferite pagini ale Facebook din noiembrie 2014 şi până în ianuarie 2016.

Mai mult, avocaţii spun că rețeaua socială ar fi putut folosi o tehnologie prin care să împiedice repostarea fotografiei nud a tinerei şi că acesta este primul caz de acest fel.

Comentarii Facebook