Elicopterul patronului Dunca Expediţii s-a răsturnat fiind luat de vânt. Milionarul recunoaște că a GAFAT

 

Elicopterul unui milionar timişorean a distrus cablurile telescaunului de pe o pârtie de schi, pe Muntele Mic, din Caraş-Severin.

 

Aparatul de zbor pilotat de Romeo Dunca a aterizat pe pârtia Bârlova. Omul de afaceri a coborât, dar a lăsat motorul pornit şi nu a asigurat elicopterul. Acesta a fost luat pe sus de vânt şi a ajuns pe cabluri, pe care le-a rupt înainte să se izbească de pământ.

 

Nicio persoană nu a fost rănită, dar aparatul a fost serios avariat.

 

Romeo Dunca deţine o cabană pe Muntele Mic. Acesta a devenit cunoscut după ce a participat, cu motocicleta, la raliul Paris - Dakar, în 2005 iar averea sa este estimată la 14 milioane de euro.

 

Elicopterul tip Eurocopter AS 350 B3 a fost avariat în urma acestui incident. Dunca a aterizat în zona pe care o deține, la Muntele Mic, dar aparatul de zbor a rămas pornit și nesupravegheat. Omul de afaceri s-a deplasat până la portbagajul autoturismului său și a lăsat elicopterul cu motorul pornit. Chiar în acele momente, o rafală de vânt a făcut luat elicopterul pe sus și aparatul de zbor în valoare de 2 milioane de euro s-a răsturnat.

 

A fost o clipă de neglijență pe care mi-o asum. În cabină nu mai era nimeni iar la manete am fost eu, deci nu altcineva așa cum se speculase. Pagubele materiale la aparatul de zbor sunt însemnate“, a spus Dunca, pentru Reper24. 

Comentarii Facebook