Dragoș Pătraru a fost dat afară de la TVR cu ”Starea Nației”

 

Dragoș Pătraru a fost dat afară de TVR, iar emisiunea ”Starea Nației” a fost scoasă din grilă.

 

SRTv susține că realizatorul emisiunii ”Starea naţiei“, Dragoș Pătraru, nu a respectat dispoziţiile contractului şi ”în pofida notificării prin care a fost antenţionat cu privire la consecinţele nerespectării întocmai a tuturor dispoziţiilor Contractului”, Pătraru a continuat ”să încalce în mod repetat şi grav clauzele contractuale”, se arată în notificarea semnată de preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea.

 

Scandalul dintre Dragoş Pătraru și conducerea TVR a izbucnit după ce realizatorul a criticat TVR. Pătraru a prezentat mai multe înregistrări în care Doina Gradea jignea jurnalişti ai TVR şi acuzat că aceasta pune televiziune la cheremul puterii politice.

 

Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților a precizat într-un comunicat de presă: ”La comanda domnului Dragnea, conducerea TVR a scos de pe post una dintre cele mai bune emisiuni difuzate la TVR cu o cotă de audiență ridicată, “Starea nației”. Concret, domnul Dragos Pătraru a primit o notificare prin care i se aduce la cunoştinţă faptul că “Societatea Română de Televiziune (SRTv), a decis denunţarea unilaterală a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat şi completat prin Actele adiţionale nr. 1/16 ianuarie 2018 şi nr. 2/ martie 2018”.

Comentarii Facebook