Doi pensionari s-au sinucis când au aflat că au de returnat 41.000 lei din pensie



Doi pensionari, soț și soție, din județul Harghita, au fost găsiți spânzurați în magazia locuinței lor, aceștia lăsând în urmă un bilet de adio.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul a încasat sume necuvenite la pensie, în valoare de peste 41.000 de lei, iar zilele trecute primise decizia de returnare a banilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Harghita, Gheorghe Filip, cei doi au lăsat un bilet de adio în care cereau scuze copiilor pentru gestul făcut.

Filip a declarat că pensionarul, în vârstă de 54 de ani, a încasat în ultimii şapte ani sume necuvenite la pensie, în valoare totală de peste 41.000 de lei, iar zilele trecute primise decizia de returnare a banilor, scrie Mediafax.

Şefa Casei de Pensii Harghita, Ban Katalin, a declarat că la data stabilirii pensiei bărbatului, acesta a prezentat o adeverinţă de angajat care era falsă.

"În urma unei sesizări, am aflat că o firmă din Harghita a eliberat mai multe adeverinţe de angajat false, între care şi victimei. Ne-am adresat pentru reconfirmare unităţii respective, care ne-a transmis că bărbatul nu a fost angajat, în perioada menţionată în adeverinţă, la firmă", a declarat Ban.

Comentarii Facebook