Duminica 17 Ianuarie

DNA, după ce Senatul s-a opus urmăririi penale a lui Oprea: ”Actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit”

 

DNA susține că decizia senatorilor de a se opune urmăririi penale a lui Gabriel Oprea blochează ancheta.

 

La data de 01 septembrie 2016 a fost formulată cererea de efectuare a urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deținut funcția ministerială (vezi comunicat nr. 1150/VIII/3 din 01 septembrie 2016). Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție a fost supusă la vot de către plenul Senatului României la data de 19 septembrie 2016. 

 

Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină. Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit”, precizează DNA într-un comunicat.

 

Gabriel Oprea a fost acuzat de procurori de ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. Senatul a dezbătut cererea DNA de începere a urmăririi penale, iar majoritatea s-a pronunțat împotrivă.

.

Comentarii Facebook