Cum vrea Google să revoluționeze telefoanele mobile în 2015. Se lansează cel mai așteptat gadget al anului VIDEO



Compania americană Google deține cea mai mare cotă din piața sistemelor de operare pentru smartphone-uri, cu populara platformă Android, lansată în 2009.

Totuși, gigantul IT vrea să revoluționeze, de această dată, modul în care ne folosim telefoanele mobile.

Project Ara, smartphone-ul modular dezvoltat de Google, este unul dintre cele mai așteptate gadget-uri din 2015 și urmează să fie lansat la sfârșitul acestei luni.

Ideea din spatele Project Ara este de a face posibilă schimbarea componentelor unui smartphone, pentru ca utilizatorul să nu fie nevoit să își cumpere altul când vrea să își facă un upgrade sau când i s-a stricat display-ul, spre exemplu.

Designul modular al smartphone-ului oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a-și alege dotările preferate. De exemplu, dacă doriți o baterie mai mare, o cameră mai performantă sau un procesor mai puternic, acestea vor putea fi schimbate între ele, fără a mai fi nevoie de a cumpăra un alt telefon.

Google a lansat deja kitul de dezvoltare modulară (MDK), în care sunt prezentate diversele platforme disponibile, astfel încât marii producători să poată începe deja să creeze module pentru Ara.

Liderul proiectului, Paul Eremenko, anunța în primăvara anului trecut că primul smartphone modular va fi lansată la sfârșitul lunii ianuarie 2015.

Acum, Google a decis să lanseze o primă variantă, de test, a lui Ara va fi lansată în Puerto Rico.

Compania și-a justificat decizia de a alege Puerto Rico pentru lansare spunând că ”este calea de acces dintre SUA și restul lumii”.

Totuși, vom mai avea de așteptat până când va fi comercializată o versiune finală a smartphone-ului modular. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla spre sfârșitul anului.

Comentarii Facebook