Cum să tratezi febra musculară


Febra musculara apare in momentul in care muschii sunt suprasolicitati, din motive intentionate sau in urma unui efort cu care corpul uman nu este obisnuit.

Insa, de cele mai multe ori, febra musculara apare in momentul in care persoanelle inactive sau putin active se apuca brusc de sport.

De cele mai multe ori, aceste persoane doresc sa recupereze timpul pierdut si isi supun corpul unor tratamente fizice cat se poate de agresive care nu fac decat sa inrautateasca situatia in care se afla.

Avand in vedere ca febra musculara este reprezentata de durere, este clar ca ea reprezinta un semnal de alarma tras de organism, in momentul in care muschii sunt lezati.

Luand in considerare ca nu exista un tratament simplu pentru febra musculara, este indicat sa incercam sa o evitam inainte sa se instaleze. Asadar, exista cateva reguli pentru a preveni febra musculara, care ne vor ajuta sa ne mentinem muschii intregi. In primul rand, inainte de depunerea unui efort sustinut, este nevoie de o perioada de incalzire.

Aceasta incalzire se face prin intermediul exercitiilor cardio, care grabesc ritmul inimiii. Astfel, sangele plin de oxigen este pompat mai repede la muschi, vascularizarea acestora este mai puternica si isi iau aportul decesar de minerale, proteine si oxigen mai repede. Iar acest aport este imperativ necesar pentru a evita leziunea muschilor si evident febra musculara. Astfel, muschii sunt pregatiti pentru efortul sustinut ce urmeaza.

Citește mai departe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook