Cum să prepari corect carnea. Ce greșeală ai făcut-o toată viața

 

Prepararea cărnii presupune cunoașterea unor mici trucuri care o fac mai savuroasă.

 

Carnea prajită pe aragaz trebuie să stea un pic deoparte, timp în care sucurile ei naturale și condimentele folosite se întrepătrund, făcând-o mai savuroasă.

 

Carnea trebuie tăiată în felii de aceeași grosime, pentru a se prepară uniform. Este bine să o bați înainte cu un ciocan de bucătărie sau cu un sucitor din lemn.

 

Pentru a face cotletele fragede și zemoase, înainte să le condimentezi ține-le câteva minute în apă rece în care au turnat o lingură de oțet.

 

Peștele se lipește de obicei de tigaie. Pentru a preveni acest lucru stropește fileul de pește cu puțin suc de lămâie. Astfel, nu se va mai lipi sau rupe, conform retete.acasa.ro.

 

De asemenea, șnițelele nu se mai lipesc de tigaie dacă în oul bătut prin care le dai adaugi câteva picături de ulei.

Comentarii Facebook