Cum îți afectează prieteniile anumite postări de pe Facebook. Vezi ce spun cercetătorii



Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință americani, rețeaua de socializare Facebook poate amplifica dramatic viziunea politică a utilizatorilor şi poate conduce la ignorarea prietenilor cu ale căror opinii politice aceştia nu sunt de acord.

Cecetarea realizată de Institutul de Tehnologie din Georgia subliniază faptul că utilizatorii rețelei de socializare tind să rămână în cercurile lor de prieteni, devenind astfel un nucleu concentrat privind un subiect anume.

Totodată, cercetătorii susțin că algoritmii proprii ai Facebook ar trebui să fie îmbunătăţiţi astfel încât să pemită apariţia mai multor opinii "partizane".

"Oamenii sunt de obicei prieteni cu persoanele care le împărtăşesc valorile şi interesele. Ei tind să interacţioneze mai mult cu aceştia, creându-se astfel un fenomen de «iubire a aproapelui»", a declarat Catherine Grevet, autoarea studiului, potrivit dailymail.co.uk.

"Asta înseamnă că ei interacţionează foarte rar cu acei puţini prieteni care au opinii diferite. Ca rezultat, ei nu sunt atât de expuşi pentru a-şi susţine punctul de vedere", a mai spus aceasta.

Oamenii de știință au mai arătat că persoanele care consideră că cei mai mulţi prieteni au opinii diferite de ale lor se implică mai puţin în discuţiile de pe Facebook.

Pentru cei care sunt conectaţi şi activi din punct de vedere politic, cercetătorii au descoperit că cei mai mulţi preferă să rămână în cercul lor de prieteni şi să îi ignore pe cei care au alte păreri.

Comentarii Facebook