Coca Cola a expus formula secreta de fabricare a bauturii intr-un muzeu


Cutia in care este expusa formula secreta bauturii Coca Cola a fost expusa astazi in muzeul The World of Coca-Cola din Atlanta.

Vizitatorii vor putea vedea cutia, care este fabricata din metal, insa nu si formula secreta a bauturii, care a fost mutata pentru prima data in ultimii 86 de ani dintr-o banca din Atlanta.

Bautura Coca-Cola a fost inventata in anul 1886 de catre farmacistul John Pemberton, iar formula bauturii carbogazoase a ramas secreta. Aceasta este cunoscuta de un numar restrans de persoane si nu se scrie niciodata pe hartie sau alte suporturi.

Proprietarul companiei din 1919, Ernest Woodruff a scris formula pe o hartie si a depus-o intr-o banca din New York pentru a beneficia de un imprumut. In anul 1925, dupa ce imprumutul a fost rambursat, cutia a fost mutata intr-o banca din Atlanta, unde a ramas pana astazi.

"Compania a facut intotdeauna orice a fost nevoie pentru a proteja secretul formulei bauturii Coca-Cola. Alegand sa o expunem de acum inainte la muzeul The World of Coca-Cola, impartasim astfel o mostenire legendara cu lumea intreaga", a afirmat Phil Mooney, directorul arhivei companiei americane.

Comentarii Facebook