Cerealele provoacă probleme de sănătate

 

Problemele precum sensibilitatea la gluten, obezitatea şi boala celiacă sunt în creştere şi sunt legate în mod direct de consumul de cereale, scrie financiarul.ro.

Toate tipurile de diete bogate în proteine şi fără cereale care nu recomandă consumul de cereale se bazează pe diferite teorii ale sănătăţii, una fiind aceea conform căreia cerealele sunt un aliment destul de nou şi sistemul nostru digestiv nu este suficient de evoluat, astfel încât să le poată procesa, şi de aici şi toate celelalte probleme de sănătate.

Pe de altă parte, cei care cred în dietele bogate în carbohidraţi argumentează că o alimentaţie săracă în carbohidraţi poate afecta numărul de hormoni, în special în ceea ce priveşte tiroida, aşa că cel mai bine este să se evite un astfel de regim alimentar, mai scrie sursa citată.

Cerealele sau seminţele sunt pline de lecitină, fitaţi şi oxalaţi toxici, inhibitori alfa-amaliază şi tripsină, dar şi perturbatori endocrini. Unii spun că dacă aceste substanţe se pulverizează atunci le putem mânca, iar alţii spun că nu contează forma, deoarece acestea pot afecta oricum sistemul digestiv şi sănătatea generală.

Comentarii Facebook